artikel

Bouwfoto van de Dag: Rechtop door Utrecht

infra

Bouwfoto van de Dag: Rechtop door Utrecht

Wagenborg Nedlift trok dinsdagavond met een vreemd transport door de binnenstad van Utrecht.

Vanwege bomen, lantaarnpalen en ander straatmeubilair op de Vondellaan moest het dek van de nieuwe Kruisvaartbrug rechtopstaand naar de eindbestemming. De 700 meter lange tocht over de weg werd stapvoets afgelegd, deels tegen het verkeer in.

Eigenlijk zou het transport al een dag eerder plaatsvinden, maar toen werd het afgeblazen vanwege een ongunstige windverwachting. Boven windsnelheden van 7 meter per seconde was het gevaar voor kantelen te groot. De brug is gemaakt door Dekker en FiberCore van vezelversterkt kunststof en weegt 45 ton. Licht genoeg om hem in de toekomst met één mobiele kraan uit te tillen voor schepen die incidenteel over het kanaal varen.

Reageer op dit artikel