artikel

Een strakker lijf

infra Premium

Legio onderzoeken wijzen uit dat we te veel lichaamsvet verzamelen, we moeten afvallen middels gezonder eten en meer bewegen. Vroeger gingen we aan het brooddieet, of leven volgens de wet van Sonja of Frank, nu aan de zaden of rauw voedsel. Gezond wellicht, maar niet gezelliger volgens mij. Een gezonde levenswijze is echter een must, werken tot minimaal je 67ste is immers de uitdaging.

Hoe bereiken wij binnen onze branche gezond de pensioengerechtigde leeftijd? Zelf geloof ik in bewustwording. Alles met mate en dan wel met plezier, beetje meer bewegen, evenwicht in hoofd en lijf. Mijn BMI-testuitslag was overigens geruststellend, ik mag door naar de volgende ronde, de volgende levensfase zeg maar. Ook mijn rasechte wegenbouwer met brancheconforme lichaamsbouw heeft de BMI-test gedaan. En voor het eerst is hij gezakt voor een test.

De crosstrainer en hometrainer bleven het afgelopen jaar meubelstukken, dus het werd tijd voor de echte aanpak. Een persoonlijke trainer, een ex-militair. Tweemaal per week om 07.00 uur in de sportschool werken aan spieraanhechtingen en zo. Er schijnt ook een dieet bij te horen, ik heb het vermoeden koolhydraten- en alcoholvrij, maar door mysterieuze zogenaamde computerdefecten komt dat overzicht niet bij mij terecht. Met droge ogen wordt er verteld: “Er is geen dieet, alles mag Kaat, echt”. Hij gaat echter trouw naar zijn drilmeester, loopt krom van de spierpijn, maar zet zoals altijd door.

Toch geweldig als hij binnenkort iemand tegenkomt en die zegt: “Waar ken ik je toch van?”. Hij vraagt: aanbesteding, businessclub of infrabijeenkomst? “Nee joh, van de sportschool!” En dan natuurlijk de hamvraag: levert het wat op, dat sporten tweemaal per week? Jazeker. We mogen een offerte uitbrengen voor de parkeerplaats. Van die noodzaak is de eigenaar inmiddels door de wegenbouwer overtuigd. Nu moet de personal trainer de wegenbouwer nog overtuigen van de noodzaak.

Karin Rog, Commercie & communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal

Reageer op dit artikel