artikel

Jij verdient veilig verkeer

infra Premium

Jij verdient veilig verkeer

Kunt u het zich nog indenken? Een leven zonder mobiele telefoon? Niet meer zo maar even het laatste nieuws checken of interessante, vernieuwende websites bezoeken.

Over vernieuwende websites gesproken. Kent u www.bestwelsnel.nl? Hier kunt u live de hoogst gereden snelheden op de wegen van Nederland bekijken. Op het moment van schrijven wordt er 247 km/h gereden op de A73. Vindt u dit leuk? En kent u de kaart met de locaties van alle dodelijke verkeersongelukken bij u in de buurt? Beduidend minder leuk mag ik veronderstellen! En weet u: ieder jaar komen er ruim zeshonderd locaties bij. Om nog maar te zwijgen over de 20.000 ernstig gewonden die er jaarlijks in het verkeer vallen.

Dit zijn veel slachtoffers, te veel. Een ieder staat het leed rondom MH17 nog helder voor ogen. Dat mag nooit meer gebeuren. Helaas worden de verkeersslachtoffers als een gegeven geaccepteerd. Maar NLingenieurs weigert zich hierbij neer te leggen. Gisteren hield NLingenieurs een ‘verbindingsdag’ om een impuls te geven aan de aanpak van verkeersonveiligheid. Overheden en maatschappelijke organisaties trekken al samen op via bijvoorbeeld de Beleidsimpuls. Maar de kennis en ervaring van veel relevante andere partijen, waaronder ingenieurs- en adviesbureaus, worden tot nu toe nog niet structureel benut. Vandaag lossen wij het startschot voor een intensievere samenwerking in ‘de gouden driehoek’ van overheid, kenniswereld en bedrijfsleven om de verkeersonveiligheid in Nederland structureel aan te pakken.

Wij gaan als ingenieursbranche de samenwerking aan om het voor alle Nederlanders zo veilig mogelijk te maken in het verkeer. Voorkomt u dan een (te) hoge snelheid op www.bestwelsnel.nl? En – hoewel we echt niet meer zonder kunnen leven – laat uw telefoon in het verkeer ook voor wat het is. Want een telefoon zonder leven, dat wilt u uw telefoon toch ook niet aandoen?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via www.jijverdientveiligverkeer.nl

Reageer op dit artikel