artikel

Slingerende rivier laat vis Afsluitdijk passeren

infra Premium

Slingerende rivier laat vis Afsluitdijk passeren

De vismigratierivier is een spectaculair onderdeel van het project De Nieuwe Afsluitdijk. De bouw van deze grote vispassage van zout naar zoet water en omgekeerd, de eerste ter wereld, moet onderdeel worden van de grote renovatie van deze primaire zeewering die Rijkswaterstaat de komende jaren heeft gepland. “De Vismigratierivier is een uniek Dutch Delta Design en heeft de potentie een waterbouwwerk met internationale uitstraling te worden.”

De aanleg van deze innovatieve vispassage, in combinatie met de bouw van een toeristisch-educatief centrum, gaat volgens een haalbaarheidsstudie tussen de 60 en 75 miljoen euro kosten. Voor het nu lopende onderzoek naar de haalbaarheid van het project is een budget beschikbaar van 4,6 miljoen euro. Op dit moment werken marktpartijen voor 1,5 miljoen euro diverse onderdelen van het onderzoek verder uit.

Bekijk hier het filmpje over de vispassage.

Reageer op dit artikel