artikel

Innovatief fietspad van Studio Roosegaarde en Heijmans

infra

Innovatief fietspad van Studio Roosegaarde en Heijmans

Een 600 meter lang fietspad in de regio Eindhoven herinnert aan Vincent van Gogh die daar tussen 1883 en 1885 woonde. Het oplichtend fietspad maakt gebruik van de lichtgevende technieken van het Smart Highway concept, een gezamenlijke ontwikkeling van Studio Roosegaarde en Heijmans.

Het fietspad bestaat uit duizenden glinsterende steentjes naar een ontwerp van Daan Roosegaarde. Met de lichtsteentjes worden patronen in het pad gemaakt die zich overdag opladen en ‘s avonds licht geven. Het ontwerp geeft hiermee volgens Heijmans ‘een hedendaagse interpretatie aan Vincent van Gogh’. De voorbereidingen voor het eerste proefstuk van het fietspad zijn inmiddels begonnen. Het definitieve ontwerp is naar verwacht in 2014 gereed.

De eerste impressies zijn gisteren gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven op het symposium ‘Leading in Leisure’. Het fietspad is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, van Gogh Brabant, Vrijetijdshuis Brabant, Eindhoven 365 en Routebureau Brabant.

Reageer op dit artikel