artikel

Fietspadpaal wekt zelf stroom op voor leds

infra

Fietspadpaal wekt zelf stroom op voor leds

Voor vier producten kreeg VelopA dit jaar tijdens de Dutch Design Week de erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO). Een daarvan is de Re-Flex; een vergevingsgezinde fietspadpaal om enkelvoudige fietsongevallen met paaltjes op fietspaden te voorkomen.

De Re-Flex is gemaakt uit flexibel materiaal rond een stalen kern. Dankzij de ledverlichting en sterk reflecterende stroken valt de paal zeer goed op. Zo wordt de fietser tijdig geattendeerd op de aanwezigheid van een paaltje op het fietspad. Raakt de fietser het paaltje alsnog, dan is de paal “vergevingsgezind” ; het flexibele materiaal geeft mee om eventuele verwondingen te voorkomen.

Ook de Park-Click afzetpaal, de Alerrrt alarmribbels en de TT Massiv tafeltennistafel kregen een erkenning Goed Industrieel Ontwerp. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit en materiaalkeuze zijn van even groot belang.

Reageer op dit artikel