artikel

EU studeert op betere spoorwegen

infra

De EU wil met het programma Capacity4Rail de veiligheid op het spoor vergroten. In de komende vier jaar spendeert Brussel er ruim 15 miljoen euro aan. De uitkomsten moeten ook voor bestendiger wissels zorgen en zo de kosten van het onderhoud verlagen. Onderzoekers van de Britse universiteit van Huddersfield gebruiken een deel van het Europese […]

De EU wil met het programma Capacity4Rail de veiligheid op het spoor vergroten. In de komende vier jaar spendeert Brussel er ruim 15 miljoen euro aan. De uitkomsten moeten ook voor bestendiger wissels zorgen en zo de kosten van het onderhoud verlagen. Onderzoekers van de Britse universiteit van Huddersfield gebruiken een deel van het Europese budget om met 47 andere deelnemers voorgefabriceerde spoorwegdelen verder te ontwikkelen. Eén van die doorontwikkelingen is het gebruik van glasvezeltechniek om doorlopend de toestand te meten waarin het spoor verkeert.

Reageer op dit artikel