artikel

Eerste Eco-liggers naar U-Centraal

infra

Spoorbouwcombinatie U-Centraal (BAM Rail/VolkerRail) heeft het hoogste bod gedaan op een partij van drieduizend Eco-dwarsliggers van Voestalpine Railpro. De leverancier gaf met een veiling van de eerste partij van een duurzaam geproduceerde dwarsligger ruchtbaarheid aan de introductie van het nieuwe product. De Eco-dwarsligger wordt gemaakt van gerecyclede spoorballast en hoogovencement. Bij de productie levert dit […]

Spoorbouwcombinatie U-Centraal (BAM Rail/VolkerRail) heeft het hoogste bod gedaan op een partij van drieduizend Eco-dwarsliggers van Voestalpine Railpro. De leverancier gaf met een veiling van de eerste partij van een duurzaam geproduceerde dwarsligger ruchtbaarheid aan de introductie van het nieuwe product. De Eco-dwarsligger wordt gemaakt van gerecyclede spoorballast en hoogovencement. Bij de productie levert dit een verlaging van de CO 2 -productie op van 20 procent. De veiling heeft 9000 euro opgebracht ten bate van Sky Rainforest Rescue en het Wereld Natuur Fonds, die strijden tegen de houtkap in Brazilië. U-Centraal mag zich van Voestalpine Railpro de groenste spoorbouwer van Nederland noemen. Mededingers waren Strukton Rail en Swietelsky.

Reageer op dit artikel