artikel

Innovatief herstel van houten funderingen

infra Premium

Innovatief herstel van houten funderingen

Houten funderingen herstellen met epoxy, funderingen aanvullen met nastelbare palen en grondig historisch vooronderzoek kunnen de kosten van funderingsherstel drukken.

Dat werd duidelijk op de achtste nationale houten heipalendag in de Waag in Leiden, gehouden door de Organisatie Onafhankelijk Onderzoek Funderingen (F3O). Aangetast hout kan worden vervangen door epoxy, stelde Sjaak Bisseling, directeur-eigenaar van Protekta uit Gemert. André Opstal van Opstal Funderingsadvies presenteerde de Onafhankelijke Funderings Applicatie (OFA). Hij bestaat uit het aanvullen van de bestaande fundering met nastelbare palen.

Lees morgen meer op de pagina Techniek van Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel