Verkoop VolkerWessels verrast bouw niet, maar vragen zijn er te over
De aanstaande overname van VolkerWessels door Boskalis en investeerder HAL roept in de sector vooral vragen op. "Noodzakelijke consolidatie? Daar heb ik mijn twijfels over."
De aanstaande overname van VolkerWessels door Boskalis en investeerder HAL roept in de sector vooral vragen op. "Noodzakelijke consolidatie? Daar heb ik mijn twijfels over."
De Nederlandse bouw- en infra-activiteiten van VolkerWessels komen in handen van investeerder HAL en baggerconcern Boskalis. Dat hebben partijen bekendgemaakt, zonder daarbij financiële details naar buiten te brengen.
Na twintig doorgezaagde kabels is het team op de Galecopperbrug zo goed op elkaar ingespeeld, dat het verkeer nog maar twee uur van de brug hoeft. Cobouw woonde een van de precaire nachtelijke operaties bij. Nog vier kabels te gaan.
VolkerWessels heeft dankzij de verkoop van haar installatie-, telecom- en energie-activiteiten afgelopen jaar een nettowinst behaald van 767 miljoen euro. De omzet van het bouwconcern kwam uit op dik 6 miljard.
Publieke en private partijen werken samen om een enorm woningbouwproject in de polder bij Alphen aan den Rijn van de grond te krijgen. Twee ontwikkelaars en een ambtenaar delen lief, leed én kosten van de ontwikkeling van de Gnephoek.
De oplossing voor het ene probleem, introduceert weer een ander. De speciale zoutdam naast Zeesluis IJmuiden blokkeert de waterafvoer zo sterk dat het bestaande gemaal het zoute water niet meer goed naar zee kan pompen. Rijkswaterstaat zit met de handen in het haar.
KWS Infra, NTP en Schagen willen een moderne asfaltcentrale bouwen in Staphorst. Drie oude fabrieken zullen naar verluidt daarvoor wijken.
Om de funderingen te herstellen en lekkende gevels te dichten, gaat Heijmans een 180 meter lange strook van de Hofvijver droogleggen. Dit extra bouwterrein moet vooral de logistiek versoepelen voor de renovatie van het hele Binnenhof, waar het een continu gevecht is om ruimte.
Tennet sluit contracten af voor 1.000 kilometer elektriciteitsnet. De raamovereenkomst met onder meer Spie Nederland en Volker-Energy is zo'n 1,75 miljard euro waard. De investeringen zijn nodig in de strijd tegen netcongestie.
Dura Vermeer, Equans, Bilfinger en Hanab plukken de vruchten van de energietransitie. Ze stappen in een raamovereenkomst van Gasunie ter waarde van 2,5 miljard euro. Vorig jaar zette het gasbedrijf al een raamcontract van 4 miljard euro op de markt.