video

Donder en bliksem voor binnen

bouwbreed

Donder en bliksem voor binnen

Voor wie de bouwvak eigenlijk wil gebruiken om iets aan het eigen huis te doen, maar geen zin heeft in verven of behangen, kan de Cloud soelaas bieden. Deze vilten lamp in de vorm van een wolk laat het donderen en bliksemen in de kamer.

De wolk is gemaakt van hypoallergene kussenvulling en bevat een high tech licht- en geluidssysteem dat wordt aangestuurd door de microcontroller Arduino en reageert op beweging. Wanneer je in de buurt van de lamp komt, past de microprocessor de intensiteit van de bliksemeffecten en de kleur van de lamp aan.

Naast donder kan de Cloud ook muziek maken en naast bliksem gekleurd licht. En de echte liefhebber kan het laten bliksemen op de maat van de muziek. Ook leuk voor de overburen. De lamp is bruikbaar als speaker door via bluetooth muziek af te spelen.

Bedenker Richard Clarkson uit Nieuw-Zeeland over Cloud: “Dit is een nieuw soort magie, niet gebaseerd op illusies en trucs, maar op sensoren en codes. De lamp toont eindgebruikers de mogelijkheden om hun eigen apparatuur en leefomgeving te programmeren.” 

Video: de Cloud van Richard Clarkson

Bron: William Esteven Romero Gamboa.

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels