Exact bouw7: unieke alles-in-een-oplossing

Exact bouw7: unieke alles-in-een-oplossing
Exact bouw7 is het enige cloud-based platform voor de bouw dat een volledig alternatief biedt voor de traditionele ERP.

Het problematisch begonnen jaar 2020 kent ook lichtpuntjes. De lancering van Exact bouw7 begin april is er zo eentje. Projectadministratie en boekhouden worden efficiënter dan ooit nu het beste uit twee werelden als één pakket beschikbaar is.

“Toekomstbestendige bouwsoftware voor digitale bouwers”, zo noemen ze het graag bij Exact. En toekomstbestendig is Exact bouw7 zeker. De samensmelting van Exact Online en bouw7 heeft geleid tot een uniek product voor de bouwsector. Het is het enige cloud-based platform voor de bouw dat een volledig alternatief biedt voor de traditionele ERP.

“Door te werken in de cloud zie je meteen de laatste stand van zaken op kantoor én op de bouwplaats. Alle informatie is altijd up-to-date,” zegt Sander Jongsma, oprichter van bouw7. Hij vervolgt: “Bij Exact bouw7 hebben we het over de volledige digitalisatie en integratie van alle processen op het kantoor, onderweg, met onderaannemers en klanten, en met en op de bouwplaats zelf. Zo zit iedereen in de keten op één lijn. Dat laat jouw bouwbedrijf ongekend efficiënt werken en sneller meer winstgevende bouwprojecten opleveren.”

Het ziet er modern uit, is nog niet overcompleet en ontwikkelt zich nog verder”

Eureka-moment

Voor Mark Jansen van Woonveste was de lancering van Exact bouw7 min of meer een Eureka-moment. Hij noemt het de ideale combinatie voor zijn bedrijf. Als eigenaar van zowel een bouwbedrijf, projectontwikkelaar en beleggingsbedrijf hecht Jansen uiteraard aan goede software voor administratie, planning, uitvoering en beheer. Na jarenlang te hebben gewerkt met het bekende Exact Online (EOL), zag hij begin vorig jaar de potentie van cloud-software en dan met name van het nieuwe bouw7.

De overname door Exact in mei vorig jaar kwam voor hem eigenlijk niet als een verrassing. Exact Online en bouw7 passen namelijk heel goed bij elkaar. De keuze was dan ook snel gemaakt: “Het ziet er modern uit, is nog niet overcompleet en ontwikkelt zich nog verder, net als Woonveste. Het idee van een zeer toegankelijke cloud-software spreekt mij meer aan, dan al die vaak complexe pakketten die veel input en training vereisen voordat je er handig en snel mee kunt werken.”

Alles-in-een-oplossing

Bouw7 bleek snel te implementeren en te combineren met Exact Online en dat zie je overal in het bedrijf terug: bij de projecten en hun begrotingen tot aan de timmerlieden die via de app op smartphone of tablet rechtstreeks hun werkgegevens inboeken. De samensmelting tot het zojuist beschikbaar gekomen Exact bouw7 gaat dat beeld nog eens verder versterken, zo verwacht hij. Jansen vertolkt daarmee wat velen de komende tijd zullen ervaren. Het nieuwe softwarepakket is een uniek product voor de bouwsector. Ook vindt hij de ingebouwde chatfunctie prettig, waardoor je razendsnel antwoord krijgt op vragen. Hij noemt dat terecht “zeer gebruiksvriendelijk” en voegt daar gevat aan toe, dat hij dat van tevoren al wel had ingeschat: “om het anders te zeggen: we kunnen gewoon doorgaan zoals we gewend zijn, maar wel een stuk efficiënter, en houden tegelijkertijd uitzicht op interessante nieuwe hulpmiddelen”.

Zoals het is bedoeld

Exact bouw7 is een volwaardig ERP (Enterprise Resource Planning) alternatief in de cloud en Woonveste is een uitstekend voorbeeld van een bouwbedrijf dat het platform gebruikt, zoals het in de basis is bedoeld: Exact bouw7 als hoofdsysteem (projectadministratie), waarin de boekhouding (Exact Online) is geïntegreerd en wordt aangevuld met IBIS-TRAD voor de calculatie. Het grote voordeel van Exact bouw7 is hier duidelijk zichtbaar: het bedrijf kan zelf, daarbij geadviseerd door bouw7, bepalen met welke andere software bepaalde werkzaamheden het beste zijn te optimaliseren en digitaliseren.

Wanneer je er klaar voor bent

Sander Jongsma staat aan de basis van Exact bouw7. Zijn verhaal begin in 2013, toen hij tijdens een tussenjaar in zijn studie besloot om, net als zijn vader, aan de slag te gaan in de bouw. Het werd een eyeopener van de eerste orde: “Toen zag ik hoe ouderwets het eraan toe ging. Iedereen ging de cloud in, maar de bouw niet.” Hij besloot om dat hiaat op te vullen. In 2015 ging bouw7 daadwerkelijk van start. Omdat veel bouwbedrijven al met Exact Online werkten, werd daar al snel aansluiting bij gezocht.

Sander: “Met Exact bouw7 sluit alles voortaan naadloos op elkaar aan en met hetzelfde design. Voor de klant is dat een goede zaak, want die krijgt voortaan het beste uit twee werelden in één handzame verpakking. Liever dan een missiestatement op de website doet Sander de klant een harde belofte: “Wij beloven dat je klaar bent voor de digitale revolutie als je toe bent aan zaken als BIM of wanneer je dat simpele papieren briefje wilt vervangen door een app op je smartphone of tablet.” Exact bouw7 is nog altijd een klantgestuurde organisatie, zo wil hij maar zeggen.

Dit artikel is gesponsord door Exact bouw7