partner nieuws

Betonnen keerwanden bij sportpark de Zilk

bouwbreed 66

Bij dit project is een watergang gerealiseerd, waarbij keerwanden van Bosch Beton zijn gebruikt. Watercompositie In eerste instantie wilde de opdrachtgever de watergang realiseren met behulp van een hardhouten damwand. Op advies van de AW groep is er uiteindelijk gekozen voor betonnen keerwanden. Keerwanden hebben namelijk een veel langere levensduur, zijn een stuk eenvoudiger te plaatsen […]

Betonnen keerwanden bij sportpark de Zilk

Bij dit project is een watergang gerealiseerd, waarbij keerwanden van Bosch Beton zijn gebruikt.

Watercompositie
In eerste instantie wilde de opdrachtgever de watergang realiseren met behulp van een hardhouten damwand. Op advies van de AW groep is er uiteindelijk gekozen voor betonnen keerwanden. Keerwanden hebben namelijk een veel langere levensduur, zijn een stuk eenvoudiger te plaatsen op zandgrond en geven het totaalbeeld een strakke uitstraling.

Constructief berekend
In totaal is er bij dit project zo’n 900m¹ aan keerwanden geplaatst om een waterkering te realiseren. Er zijn keerwanden gebruikt met hoogtes van 200 en 225 cm. Om de opdrachtgever te verzekeren van de juiste oplossing, zijn de keerwanden constructief berekend door de constructeur van Bosch Beton.

Bekijk hier meer foto’s van dit bijzonder project.

Reageer op dit artikel