partner nieuws

Een raamhor, makkelijk in gebruik

bouwbreed 1668

Zo kun je je huis luchten zonder dat je last hebt van insecten in huis. Bij Creon Kozijnen kun je kiezen uit een ruim assortiment op maat gemaakte raamhorren in vele kleuren. Omdat je het inmeten en monteren zelf doet, kunnen we de kosten laag houden. Maar hoe monteer je een raamhor en kun je […]

Een raamhor, makkelijk in gebruik

Zo kun je je huis luchten zonder dat je last hebt van insecten in huis. Bij Creon Kozijnen kun je kiezen uit een ruim assortiment op maat gemaakte raamhorren in vele kleuren. Omdat je het inmeten en monteren zelf doet, kunnen we de kosten laag houden. Maar hoe monteer je een raamhor en kun je hem tijdens de wintermaanden laten zitten?

Goed inmeten, het halve werk

Zoals bij elke klus geldt ook voor het plaatsen van een raamhor dat een goede voorbereiding het halve werk is. Voor alle typen raamhorren hebben we uitgebreide meetinstructies op onze website. Let dus goed op welk type raamhor je wilt bestellen, want een plisséhor werkt anders dan een rolhor. Deze moet je dus anders inmeten. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende speling houdt. Meet je raam of deur voor de zekerheid twee keer, zo weet je zeker dat je de juiste maten doorgeeft.

Monteren is zo gedaan

Rolhorren en plisséhorren werken anders. Rolhorren beweeg je verticaal open en dicht en plisséhorren beweeg je horizontaal open en dicht. Al onze horren worden geleverd in een frame van stevig aluminium. Rolhorren hebben een handig klemsysteem, waarbij aan de boven en onderkant een veer zit. Als je de hor plaatst, klemmen de veren zich in de opening, zodat de hor stevig vast zit. Plisséhorren hebben dit klemsysteem niet. Deze monteer je eenvoudig door de hoeken vast te schroeven.

Bijzonder duurzaam

Omdat je een raamhor alleen in de zomer nodig hebt, raden we je aan om de raamhor tijdens de wintermaanden te verwijderen en op een droge plek te bewaren tot het weer zomer is en insecten zich weer aandienen. Je kunt de raamhor natuurlijk laten zitten, maar dan zal hij sneller slijten door de invloeden van weer en wind. Door hem tijdens de wintermaanden weer te verwijderen, gaat je hor dus langer mee. Bij rolhorren kun je desgewenst de geleiders laten zitten.

Online bestellen

Wil je meer weten of wil je profiteren van onze lage prijzen? Neem dan snel een kijkje op onze website. Creon Kozijnen heeft een uitgebreid assortiment raamhorren voor alle ramen en deuren in vele kleuren.

Reageer op dit artikel