partner nieuws

In drie werkdagen renoveren: beslissende tijdwinst

bouwbreed 62

Mosa Panel: effectief en efficiënt Dankzij de introductie van het geprefabriceerde Mosa Panel kunnen bouwprocessen nu worden versneld en kan klantgerichter worden gewerkt. Dit bijzondere keramische totaalconcept maakt het namelijk mogelijk om in drie werkdagen badkamer, keuken of toilet doeltreffend te renoveren. Het idee is eenvoudig. Het paneel, dat is opgebouwd uit een basisplaat, tegellijm, […]

In drie werkdagen renoveren: beslissende tijdwinst

Mosa Panel: effectief en efficiënt
Dankzij de introductie van het geprefabriceerde Mosa Panel kunnen bouwprocessen nu worden versneld en kan klantgerichter worden gewerkt. Dit bijzondere keramische totaalconcept maakt het namelijk mogelijk om in drie werkdagen badkamer, keuken of toilet doeltreffend te renoveren. Het idee is eenvoudig. Het paneel, dat is opgebouwd uit een basisplaat, tegellijm, reguliere  tegels en voegwerk, kan met industriële precisie door een gecertificeerde co-maker (verwerker) worden aangebracht op zowel bestaand tegelwerk als op oneffen of afgekapte muren. Wanden en vloeren kunnen zo in een snel tempo vakkundig worden vernieuwd. Omdat minder vaklieden nodig zijn, lijnen tussen de disciplines korter worden en er minder werkbewegingen zijn, kan efficiënter worden samengewerkt en kunnen meters worden gemaakt. Mosa Panel is dan ook uitermate geschikt voor de toepassing in gestapelde en geschakelde bouw. Ontstaat overigens op een later moment een beschadiging, dan zijn zowel de tegelpanelen als de individuele tegels razendsnel en eenvoudig te vervangen.

De tijdwinst van minimaal vijf dagen die ontstaat door te werken met Mosa Panel, kan door aannemers en projectontwikkelaars worden ingezet voor het aannemen van nieuwe projecten. Woningcorporaties profiteren door de vlotte oplevering en bewoners ervaren in mindere mate overlast. Ze kunnen sneller na de renovatie terugkomen in een schone, droge en stofvrije woning en hun leefritme hervatten. Het is hun welbevinden dat centraal staat in het gehele bouwproces.

Reageer op dit artikel