partner nieuws

De duurzame toekomstplannen van Philips Lighting

bouwbreed 125

Energiezuinig leven is dezer dagen een hot item. Omdat de bodemmaterialen waar deze energie van gemaakt worden stilaan uitgeput raken, is het broodnodig om zeer voorzichtig met deze kostbare energie om te springen. Enerzijds zorg je ervoor dat de aarde ook voor onze kinderen en kleinkinderen nog een leuke plek blijft om te wonen, anderzijds […]

De duurzame toekomstplannen van Philips Lighting

Energiezuinig leven is dezer dagen een hot item. Omdat de bodemmaterialen waar deze energie van gemaakt worden stilaan uitgeput raken, is het broodnodig om zeer voorzichtig met deze kostbare energie om te springen. Enerzijds zorg je ervoor dat de aarde ook voor onze kinderen en kleinkinderen nog een leuke plek blijft om te wonen, anderzijds zal energie besparen ook een positieve balans geven aan je energiefactuur.

Philips Lighting werk aan onze toekomst
Niet enkel jij denkt zo over de aarde en al het geld dat je verspilt aan de zo dure energie. Ook Philips, een multinational die onder meer kunstlicht produceert, is doelbewust met dit probleem bezig. Tegen 2020 willen ze 80 procent van hun lampenproductie uit led-verlichting laten bestaan. Een led lamp zou positief zijn om de klimaatsveranderingen tegen te gaan en om de nog steeds groeiende afvalberg te verkleinen. Dit komt omdat een led lamp maar liefst 35 keer langer meegaat dan een gewone gloeilamp. Uitgerekend scheelt dit enorm veel in de aankoop van lampen.

Maar weinig uiterlijk verschil
Natuurlijk hou je van een specifiek soort lamp. Licht is voor veel mensen een sfeermaker. Uiteindelijk zal er hieromtrent maar weinig veranderen, want uit de innovatie blijkt dat ze bij Philips Lighting evenveel mens zijn als iedereen. Zo wordt de led-verlichting gebruikt in alle soorten, maten en vormen die je reeds gewend bent. Ballon- of peervormig, spotjes en zelfs een tubevorm; ze blijven allemaal van de partij. En wie denkt dat de luchter moet vervangen worden omdat de lampvoet verandert, zit er helemaal naast. Je kan gerust zijn want, uitgezonderd het feit dat er led gebruikt wordt, verandert er in dagdagelijks gebruik niets.

De Innovatie gaat door tot in 2030
Het gaat zelfs nog verder. Niet enkel door verkoop van de led lamp wil Philips zijn steentje bijdragen aan het milieu. Daarnaast traden ze al in communicatie met The Climate Group en World Green Building Council. Samen deden ze een oproep om tegen 2020 alle nieuwe gebouwen te voorzien van led-verlichting. Maar het gaat nog verder, want tegen 2030 willen ze ook bestaande gebouwen van dit soort licht voorzien.

Reageer op dit artikel