partner nieuws

Ritchie Bros. koopt IronPlanet en start samenwerking met Caterpillar

bouwbreed 32

Twee veilingreuzen, de een groot geworden met fysieke materieelveilingen en de ander door het geheel online te doen, gaan nu gezamenlijk de markt op. Nadat Ritchie Bros. nog niet zolang geleden online veilingbedrijf Mascus overnam, is het nu de beurt aan concurrent IronPlanet. “Deze transformationele transactie is de volgende logische stap voor Ritchie Bros., bouwend […]

Ritchie Bros. koopt IronPlanet en start samenwerking met Caterpillar

Twee veilingreuzen, de een groot geworden met fysieke materieelveilingen en de ander door het geheel online te doen, gaan nu gezamenlijk de markt op. Nadat Ritchie Bros. nog niet zolang geleden online veilingbedrijf Mascus overnam, is het nu de beurt aan concurrent IronPlanet.

“Deze transformationele transactie is de volgende logische stap voor Ritchie Bros., bouwend op ons multi-channel platform, ons wereldwijde bereik en de klantenrelaties, “zei Ravi Saligram, CEO van Ritchie Bros. “Samen met IronPlanet creeëren we een gecombineerd bedrijf van sterke, vertrouwde merken. We bieden over de hele wereld platformen met diverse koop- en verkoopmogelijkheden, zowel op locatie als online.”

“Onze toewijding om ons aanbod te variëren is een directe reactie op de behoefte van onze klanten. Ritchie Bros. en IronPlanet hebben beiden getalenteerde teams en culturen die berusten op het dienen van klanten,” voegt Saligram toe.

Strategische samenwerking met Caterpillar

Op diezelfde 29e augustus kondigde Ritchie Bros. ook aan, dat er met Caterpillar Inc. een strategische samenwerking tot stand zal komen. In de overeenkomst, die zal beginnen wanneer de acquisitie van IronPlanet rond is, zal Ritchie Bros. Caterpillars wereldwijde partner worden voor materieelveilingen op locatie en online. Dit zal Caterpillars huidige dealerkanalen aanvullen. Caterpillar en Ironplanet hadden overigens al een soortgelijke vorm van samenwerking.

Ritchie Bros. zal Caterpillar (en zijn dealers) voorzien van toegang tot diverse veilingmogelijkheden, software en andere diensten. Dit zou het uitwisselen van informatie en diensten tussen klanten, dealers en leveranciers moeten vergemakkelijken. De strategische samenwerking zal naar verwachting de relatie tussen Ritchie Bros. en onafhankelijke Caterpillardealers versterken en de toegang tot een wereldwijde marktplaats vergemakkelijken.
Meer info: www.rbauction.nl.

Reageer op dit artikel