partner nieuws

Publieksprijs Truckstar voor DAF van Twan Bierings

bouwbreed 19

“Het lijkt alsof Jan des Bouvrie hier de hand in heeft gehad”, zegt Bierings over de spierwitte creatie, die tot stand is gekomen met medewerking van Erjo Truckstyling. De DAF XF 510 liet 31 concurrenten achter zich. “Het is een grote eer om de publieksprijs te winnen, nog mooier dan een juryprijs”, aldus Twan Bierings. […]

Publieksprijs Truckstar voor DAF van Twan Bierings

“Het lijkt alsof Jan des Bouvrie hier de hand in heeft gehad”, zegt Bierings over de spierwitte creatie, die tot stand is gekomen met medewerking van Erjo Truckstyling.

De DAF XF 510 liet 31 concurrenten achter zich. “Het is een grote eer om de publieksprijs te winnen, nog mooier dan een juryprijs”, aldus Twan Bierings. Hij begon 11,5 jaar geleden zijn transportbedrijf in het Brabantse Maarheeze. Het leeuwendeel van het werk bestaat uit vervoer van zwaar bouwmaterieel, zoals graafmachines en bulldozers, door heel West-Europa.

Met oog voor stijl gepimpt

Bierings heeft wel een idee waarom het publiek massaal voor de truck viel: “Hij is met oog voor stijl gepimpt”. Bijzonder zijn de in de bumper geïntegreerde ledlampen, de speciaal op maat gemaakte gereedschapskist achter de cabine, de aangepaste zonneklep en de zijbeplating.

Tijdens het Truckstar Festival flaneerde de DAF langs de hoofdtribune met een imposante Caterpillar wiellader op een dieplader van Nooteboom.

Dagelijkse poetsbeurt noodzakelijk

Bierings: ‘Geregeld komen we op bouwplaatsen met zand en modder. Daarom is een dagelijkse poetsbeurt noodzakelijk. De krachtpatser oogt dan ook nog als nieuw, ondanks dat inmiddels al 160.000 kilometer op de teller staat.

De keuze voor DAF heeft Bierings vooral gemaakt vanwege de uitstekende relatie met de dealer, De Burgh in Eindhoven. “Ik ben zeer tevreden over dit contact en dan stap je niet zo snel over. Bovendien bouwt DAF sterke trucks met een krachtige motor, goede zichtlijnen en een comfortabele cabine.”

Reageer op dit artikel