partner nieuws

Het belang van nauwkeurig werken bij de verbouwing van een badkamer

bouwbreed 4

Tegelwerk, een verhaal apart Voor welk soort, stijl of prijsklasse badkamermeubelen je ook kiest, wanneer het tegelwerk niet nauwkeurig gebeurt, zal de badkamer zal nooit die bevredigende aanblik krijgen die je voor ogen had. Dat zit nog niet eens zo zeer in de uitvoering van het tegelwerk zelf, maar ook de keuze en de berekening […]

Het belang van nauwkeurig werken bij de verbouwing van een badkamer

Tegelwerk, een verhaal apart
Voor welk soort, stijl of prijsklasse badkamermeubelen je ook kiest, wanneer het tegelwerk niet nauwkeurig gebeurt, zal de badkamer zal nooit die bevredigende aanblik krijgen die je voor ogen had. Dat zit nog niet eens zo zeer in de uitvoering van het tegelwerk zelf, maar ook de keuze en de berekening van de tegels spelen hierbij een rol. Hieronder wat punten waarop je let bij het betegelen van de badkamer.

Niet waterpas, toch recht
Een punt dat we niet in bovenstaand rijtje is meegenomen, maar wel degelijk kan voorkomen zijn scheve muren en/of plafonds. Bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek , en zeker in oudere woningen, is gewoonweg niet alles altijd 100% waterpas te maken. De designradiator wil je echter wel gewoon recht hebben en ook de douchecabine moet de juiste waterafloop hebben zonder dat het lijkt of deze scheef staat. Dit is op te lossen door met een tegelsoort te werken die in wildverband wordt gezet of geen zichtbare rechte voegen vertoont. Dit kan een mozaïektegel of plakjes natuursteen zijn. Glazen tegeltjes in allerhande ronde vormen zijn tegenwoordig ook heel populair. Ze zijn niet alleen decoratief, maar ook een uitstekend camouflagemiddel.

Reageer op dit artikel