partner nieuws

Mitsubishi Electric vernieuwt City Multi PQ-serie

bouwbreed 62

Modulerende bronpompaansturing Een van de grote innovaties is de 0-10 Watt modulerende bronpompaansturing. Hierdoor kunnen de pompen van zowel de PQ-RY-modellen (koelen en warmen) en PQ-HY-modellen (koelen of verwarmen) de actuele vraag volgen dankzij vrijwel traploos op- en aftoeren. Het resultaat van deze optimale afstemming tussen capaciteit en flow over het blok is enerzijds een […]

Mitsubishi Electric vernieuwt City Multi PQ-serie

Modulerende bronpompaansturing
Een van de grote innovaties is de 0-10 Watt modulerende bronpompaansturing. Hierdoor kunnen de pompen van zowel de PQ-RY-modellen (koelen en warmen) en PQ-HY-modellen (koelen of verwarmen) de actuele vraag volgen dankzij vrijwel traploos op- en aftoeren. Het resultaat van deze optimale afstemming tussen capaciteit en flow over het blok is enerzijds een lager opgenomen vermogen van de totale klimaatinstallatie, en anderzijds betere prestaties in deellast.

Variabele verdampingstemperatuur op binnenactiviteit
De nieuwe watergevoerde PQ-units zijn daarnaast met dezelfde geavanceerde functionaliteiten uitgevoerd als de luchtgevoerde units. Daarmee introduceert Mitsubishi Electric de eerste binnenunits met een variabele verdampingstemperatuur op basis van binnenactiviteit. Door alleen op reële waarden te sturen in plaats van op de buitentemperatuur, verbetert het rendement tot vijftig procent en neemt het comfort voor de gebruiker toe.

Dual setpoint
Een andere feature op de PQ-binnendelen is de dual setpoint, met aparte instellingen voor het koelbedrijf en het verwarmingsbedrijf. Hierdoor worden de condensor niet beïnvloed door natuurlijke factoren (zoals zonlichtinval) en interne warmtelast (zoals binnenactiviteit en verlichting).

Uitbreiding modellen
Als vierde van de lange lijst met innovaties zijn de voormalige modellen 200, 250 en 300 uitgebreid met 350, 400, 450, 500, 550 en 600. Hiervoor is er naast de smalle casing van 1100 mm nu ook een large casing ontwikkeld die 350 mm hoger is. Dankzij de nieuwe capaciteiten is het mogelijk om nieuwe en vooral efficiëntere combinaties met minder units te maken, die bovendien tot vijftig procent ruimte besparen. De bijkomende gewichtsbesparing levert vooral op locaties met oudere bouwkundige constructies voordeel op. Daarnaast neemt het aantal aansluitingen af waardoor de installateur op materiaal en arbeid bespaart.

Over Alklima bv/Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric Living Environment Systems wordt sinds 1994 exclusief geïmporteerd en gedistribueerd door Alklima bv. Alklima is als leveranciers van hoogwaardige klimaatsystemen ook vraagbaak voor onder meer adviesbureaus, architecten, energieleveranciers en overheidsinstanties op het gebied van complexe klimaatvraagstukken. Het afgelopen jaar is Alklima bv/Mitsubishi Electric betrokken geweest bij diverse duurzame initiatieven, waaronder nul-op-de-meter-woningen.

Reageer op dit artikel