partner nieuws

Yanmar koopt Duitse grondverzettak van Terex

bouwbreed 24

Yanmar betaalt circa 60 miljoen Amerikaanse dollar voor Terex Compact Germany. Deze koop omvat de productie van wielladers, mini- en midigravers, mobiele graafmachines en nog enkele productgroepen. De fabriek in het Duitse Crailsheim (dat ligt tussen Stuttgart en Neurenberg) alsmede het onderdelenmagazijn in het bij Leipzig gelegen Rothenburg vallen onder de deal. Die moet dit […]

Yanmar koopt Duitse grondverzettak van Terex

Yanmar betaalt circa 60 miljoen Amerikaanse dollar voor Terex Compact Germany. Deze koop omvat de productie van wielladers, mini- en midigravers, mobiele graafmachines en nog enkele productgroepen. De fabriek in het Duitse Crailsheim (dat ligt tussen Stuttgart en Neurenberg) alsmede het onderdelenmagazijn in het bij Leipzig gelegen Rothenburg vallen onder de deal. Die moet dit najaar definitief worden afgehandeld.

Het gaat ook om het verkoopnetwerk

Takehito Yamaoka, president van Yanmar Holding Co., Ltd. Is zeer tevreden met de transactie: “We zijn blij met de koop van de compacte en middelgrote grondverzetmachinetak van Terex. Die bevat een dicht verkoopnetwerk in Europa. Voor Yanmar is de overname niet alleen op korte, maar zeer zeker ook op lange termijn een welkome aanvulling.”

Meer verkoopactiviteiten van Terex

De fabriek van compacte grondverzetmachines is niet de eerste divisie die Terex recentelijk van de hand heeft gedaan. Zo werd in 2014 al de dumpertak overgenomen door Volvo Construction Equipment en begonnen in 2015 de gespreken met Konecranse over de verkoop van de divisie Material Handling & Port Solutions.

Reageer op dit artikel