partner nieuws

Slim aangepaste vijftigtonner bij Veldhuizen

bouwbreed 6

Veldhuizen ging uit van een Arocs 4145 8×8 waar een mechanisch wide-spread tandemstel onder werd gebouwd. Door onder meer de toevoeging van een liftbare midden-as ontstond zo een vijftigtonner die de wedstrijd in de zandbanen aan kan. De originele Mercedes typeaanduiding op de deur vermeldt nog 4145, maar dat mag dus veranderd worden in 5045. […]

Slim aangepaste vijftigtonner bij Veldhuizen

Veldhuizen ging uit van een Arocs 4145 8×8 waar een mechanisch wide-spread tandemstel onder werd gebouwd. Door onder meer de toevoeging van een liftbare midden-as ontstond zo een vijftigtonner die de wedstrijd in de zandbanen aan kan. De originele Mercedes typeaanduiding op de deur vermeldt nog 4145, maar dat mag dus veranderd worden in 5045. Met deze Actros laat Veldhuizen weer zien dat zijn aanpassingen een waardevolle aanvulling bieden voor de bestaande leveringsprogramma’s.

Nog meer fraaie trucks

Andere voorbeelden op de TKD waren onder andere de stoere gele Iveco Trakker 10×8 van loonbedrijf Bruynen B.V. en de vierassige DAF CF oprijwagen. Die laatste is ultralaag met een laadvloer van slechts 88 cm. Dankzij de toegevoegde extra assen bedraagt het laadvermogen van deze unieke DAF CF maar liefst 27,5 ton. Daarmee wordt menige semi-dieplader overbodig, want met zo’n compacte motorwagen is het meestal veel handiger manoeuvreren, vooral in de binnenstad.

Meer info: www.veldhuizen.eu.

Reageer op dit artikel