partner nieuws

Eerst praktijk, dan opleiding

bouwbreed 0

The Edge is energieneutraal dankzij allerlei slimme innovaties, zoals warmte-koudeopslag, opvang en hergebruik van regenwater en het regelen van verlichting en klimaat via internet. Een indrukwekkend atrium van vijftien verdiepingen zorgt voor veel daglicht en zuivert de lucht in het kantoorgebouw. “The Edge is vooruitstrevend en ik kan zeggen: daar heb ik aan meegewerkt” zegt […]

Eerst praktijk, dan opleiding

The Edge is energieneutraal dankzij allerlei slimme innovaties, zoals warmte-koudeopslag, opvang en hergebruik van regenwater en het regelen van verlichting en klimaat via internet. Een indrukwekkend atrium van vijftien verdiepingen zorgt voor veel daglicht en zuivert de lucht in het kantoorgebouw. “The Edge is vooruitstrevend en ik kan zeggen: daar heb ik aan meegewerkt” zegt een trotse Bob die via TRACÉ bij Bosman Bedrijven werkt. Als werkvoorbereider elektrotechniek tekende hij verschillende technische installaties voor The Edge.

Schot in de roos
Werken in de elektrotechniek: die keuze maakte Bob vrij laat. Als kind speelde hij graag met Lego en was technisch inzicht hem niet vreemd. Maar hij had geen idee wat hij later wilde worden. Na de havo wist hij het nog steeds niet. Hij probeerde twee studies die het niet voor hem waren. Het UWV stelde hem voor om aan de slag te gaan bij een leerwerkbedrijf. Tegelijkertijd kon hij op het ROC Oost-Nederland de mbo-opleiding tot monteur sterkstroominstallaties volgen. Een schot in de roos. Bob: “Ik had eindelijk mijn vak te pakken: de elektrotechniek. Bovendien merkte ik dat ik meer opstak door dingen te doen, dan door eerst de theorie te leren.”

Na een jaartje werken kwam hij terecht bij TRACÉ en werd hij al vrij snel gedetacheerd bij Bosman Bedrijven. Een perfecte match, want daar kreeg hij alle vrijheid en vertrouwen om lekker veel praktijkervaring op te doen. Bob: “Door veel projecten te draaien heb ik grote stappen gemaakt in mijn ontwikkeling. Om mijn opleidingsniveau recht te trekken met al mijn werkervaring, heb ik via TRACÉ de mbo-opleiding werkvoorbereiding installatietechniek gevolgd. Zo ben ik ben van eenvoudig tekenaar opgeklommen tot werkvoorbereider elektrotechniek en daar ben ik erg trots op.”

Grenzen aangeven
Behalve dat hij via TRACÉ vakinhoudelijke opleidingen volgt, wordt hij ook intensief begeleid in zijn persoonlijke ontwikkeling. “Via trainingen en beoordelingsgesprekken heb ik mezelf heel goed leren kennen. Ik weet wat mijn valkuilen en sterke punten zijn en ben daardoor zelfverzekerder geworden. Tijdens een communicatietraining heb ik geleerd dat ik mijn grenzen mag aangeven, ook bij grote tijdsdruk. Heel leerzaam.”

En de toekomst? Bob gaat de kant op die hem ‘lekker ligt’ en die hem uitdaging geeft. “Ik wil werken aan mooie projecten. Uiteindelijk zou ik misschien projectleider kunnen worden. Of dat er echt in zit, zal in de praktijk blijken.”

Reageer op dit artikel