partner nieuws

Van der Spek neemt HX-serie rupsgravers mee

bouwbreed 4

Op de TKD zal ook de Hybride uitvoering van de HX300L aanwezig zijn, waarbij iedereen zelf kan ervaren hoe dit systeem werkt. Het zorgt niet alleen voor een aanzienlijke brandstofbesparing, maar ook voor snelheid zodat een korte cyclustijd en dus meer capaciteit kan worden behaald. Nieuwe HX-machines De nieuwe HX-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. […]

Van der Spek neemt HX-serie rupsgravers mee

Op de TKD zal ook de Hybride uitvoering van de HX300L aanwezig zijn, waarbij iedereen zelf kan ervaren hoe dit systeem werkt. Het zorgt niet alleen voor een aanzienlijke brandstofbesparing, maar ook voor snelheid zodat een korte cyclustijd en dus meer capaciteit kan worden behaald.

Nieuwe HX-machines

De nieuwe HX-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8 inch grote display kan de machinist eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals we dat kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een ‘haptic’ knop. Via deze draai- en drukknop zijn vele functies snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Het hydraulische systeem is bij de HX-serie op diverse punten verbeterd. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden.

Camerasysteem

Standaard is de nieuwe HX-serie voorzien van een uniek viercamerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voorop, achterop en aan de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden.

Het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij heeft dus een goed beeld van obstakels in de omgeving. Het MOD (Moving Object Detection)-systeem waarschuwt automatisch als zich personen binnen het draaibereik bevinden.

Hyundai minigravers

Verder zal op de TKD bijna de gehele lijn minigravers te zien zijn waarmee Van der Spek al sinds enige tijd de markt bewerkt: complete Hyundai-machines tegen vaste lage prijzen, waarmee met de laagste kostprijs per uur in de minigravermarkt gedraaid kan worden.

Meer info: www.vanderspek.nl en www.tkd.nl.

Reageer op dit artikel