partner nieuws

“Mijn kennis van de civiele techniek is veel breder geworden”

bouwbreed 11

Zijn ouders komen uit Den Haag, maar zelf heeft Donny een onvervalst Limburgse tongval. Via TRACÉ werkt hij aan een ambitieus project in zijn geboorteprovincie. Buitenring Parkstad Limburg wordt een 26 kilometer lange weg rondom de stadsregio Parkstad Limburg (onder meer Heerlen en Kerkrade) die wordt aangelegd in opdracht van Provincie Limburg. De nieuwe weg […]

“Mijn kennis van de civiele techniek is veel breder geworden”
Tracé

Zijn ouders komen uit Den Haag, maar zelf heeft Donny een onvervalst Limburgse tongval. Via TRACÉ werkt hij aan een ambitieus project in zijn geboorteprovincie. Buitenring Parkstad Limburg wordt een 26 kilometer lange weg rondom de stadsregio Parkstad Limburg (onder meer Heerlen en Kerkrade) die wordt aangelegd in opdracht van Provincie Limburg. De nieuwe weg is bedoeld om zeven gemeenten beter met elkaar te verbinden en de bereikbaarheid te verbeteren. Onder het project vallen onder meer een nieuwe aansluiting op de A76 en de bouw van bruggen, viaducten, tunnels, geluidsschermen en een ecoduct. Het project duurt nog tot 2020/2021.

Slimme keuze
Als proces werkvoorbereider bij Rasenberg Wegenbouw zorgt Donny ervoor dat de uitvoerders de benodigde formulieren en keuringen krijgen. Donny: “Die zijn nodig om te voldoen aan alle kwaliteitseisen. Ik coördineer alles, zodat ze buiten lekker door kunnen werken. Daarnaast doe ik een deel technische werkvoorbereiding. Die combinatie is leuk en ideaal voor mijn ontwikkeling. Technisch werkvoorbereiding geeft inzicht in de techniek, maar je moet het bouwproces ook snappen. Ik leer nu beide.”

De civiele techniek is voor Donny ‘een zoektocht’ geweest. Hij komt niet uit een ‘technisch nest’ en wist alleen dat hij goed was in de exacte vakken en geïnteresseerd in de bouw. Hij koos daarom voor de algemene studie Built Environment en studeerde uiteindelijk af op Verkeer & Infra. Donny: “Achteraf gezien is die studie een slimme keuze geweest. Gaandeweg kwam ik erachter waar mijn échte interesse lag.”

Beter meepraten
Toen hij na het afstuderen zijn cv online had gezet, werd Donny al snel gebeld door TRACÉ. “Zij boden me een young talent programma en bleken een goed beeld te hebben van hoe ik me kon ontwikkelen. Als je net van school komt, weet je nog niet zoveel natuurlijk. Door het volgen van verschillende vakinhoudelijke trainingen is mijn kennis veel breder geworden. Die gingen bijvoorbeeld over contractvormen, assetmanagement en aanbestedingen. Kortom, alles wat er in speelt in de civiele techniek. Echt super-interessant. Daardoor kan ik nu over die onderwerpen veel beter meepraten.”

Wat hij ook heeft geleerd: als je weet wat je talenten zijn en die goed benut, heb je daar je hele leven profijt van. Donny: “Via het soft skill trainingsprogramma van TRACÉ ben ik erachter gekomen dat ik goed ben in het doorhakken van knopen en in het snel eigen maken van nieuwe materie. TRACÉ weet heel goed hoe je zoiets bij mensen naar boven kunt halen.”

Reageer op dit artikel