partner nieuws

Manieren om de woning uit te breiden

bouwbreed 8

Overkapping is een praktische oplossing  Het voordeel van een veranda of overkapping is dat deze vergunningsvrij gebouwd mag worden, mits deze niet meer dan 50 procent van de tuin zal beslaan. Hierdoor is er snel en op een voordelige manier extra woonruimte aan te bouwen. Vanuit de woonruimte is er een directe verbinding met de […]

Manieren om de woning uit te breiden

Overkapping is een praktische oplossing 
Het voordeel van een veranda of overkapping is dat deze vergunningsvrij gebouwd mag worden, mits deze niet meer dan 50 procent van de tuin zal beslaan. Hierdoor is er snel en op een voordelige manier extra woonruimte aan te bouwen. Vanuit de woonruimte is er een directe verbinding met de tuin. Zo ontstaat het nieuwe binnen: gezellig onder een overkapping genieten van de buitenlucht. Met behulp van een glazen schuifpui kan de overkapping dicht gemaakt worden. Het is ook mogelijk om een houten vloer aan te brengen. Zo kan de uitbouw steeds verder aan de eigen wensen aangepast worden. Het plaatsen van een overkapping wordt door de meeste mensen zelf gedaan, maar het laten doen is ook een optie.

Uitgebreide mogelijkheden
Iedere woning kan verrijkt worden met een overkapping of tuinkamer. Een uitbouw biedt mogelijkheden met betrekking tot meer leefruimte, genieten van de buitenlucht zonder last te hebben van weersinvloeden en een extra ruimte om spulletjes droog neer te zetten. Zelfs de was kan er goed drogen. Of het nu een kleine of grote overkapping betreft: bij tuinmaximaal is er altijd een oplossing. Niet alleen wat betreft de afmeting, ook is het belangrijk om de kleur en het materiaal af te stemmen op de eigen wensen en de bouw van de woning. De lichtdoorlatendheid van het dak kan helemaal afgestemd worden op de huidige situatie. Zo krijgt de woning een hogere waarde en geniet je optimaal van de uitbouw.

Reageer op dit artikel