partner nieuws

Keerwanden in Almelo, Genemuiden en Dalfsen

bouwbreed

Keerwanden voor de gemeente Almelo In mei 2015 verstrekte de gemeente Almelo een deelopdracht voor de reconstructie van een verdiepte parkeerplaats aan de Havenkade. Onderdeel van het werk was het ontwerpen en aanbrengen van een keerwand nabij de damwand. Wij hebben onder andere geadviseerd om er een volledige prefab-constructie van te maken met als voordelen een snellere […]

Keerwanden in Almelo, Genemuiden en Dalfsen

Keerwanden voor de gemeente Almelo
In mei 2015 verstrekte de gemeente Almelo een deelopdracht voor de reconstructie van een verdiepte parkeerplaats aan de Havenkade. Onderdeel van het werk was het ontwerpen en aanbrengen van een keerwand nabij de damwand.

Wij hebben onder andere geadviseerd om er een volledige prefab-constructie van te maken met als voordelen een snellere bouwtijd, een verkleinde kans op maatfouten en een technisch hoogwaardigere constructie.

In verband met de zware verkeersbelasting op de kade, hebben we de keerwanden tevens voorzien van een extra zware wapening en een verlengde voet. Door de verbrede bovenrand is er bovendien ruimte voor de montage van een hekwerk.

In goed overleg met Reef Infra heeft het eigen serviceteam van Bosch Beton in samenwerking met ons vaste transportbedrijf Besselsen de keerwanden direct vanaf de vrachtauto geplaatst. Tot slot is het geheel afgekit door ons serviceteam. Zowel opdrachtgever Reef Infra als de gemeente Almelo zijn zeer te spreken over het eindresultaat.

Radius keerwanden in Genemuiden
In de zomer van 2015 heeft Van Dijk Infragroep diverse paden in het centrum van Genemuiden beter toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Hiervoor hebben zij de radius keerwanden van Bosch Beton ingezet in combinatie met de vaste hoekoplossingen en de standaard rechte keerwanden van vier meter lang. De radius keerwanden vangen het hoogteverschil op en maken het geheel tot een dynamisch ontwerp. Tot slot zijn de keerwanden na de plaatsing volledig in antraciet gespoten.

Het gehele project is uiterst succesvol verlopen en de betrokken partijen zijn allen zeer tevreden over de samenwerking én het eindresultaat. Inmiddels hebben de keerwanden hun eerste ‘Biestemerk’ achter de rug: een jaarlijks terugkerend traditioneel Genemuider volksfeest!

Keerwanden voor banketbakkers uit Dalfsen
Frijling uit Dalfsen beschrijft zichzelf als een moderne groep van traditionele banketbakkers. Frijling is sterk groeiende en had daarom meer ruimte nodig voor hun opslag. De banketbakkers hadden nog een laaddock leegstaan waar niets mee werd gedaan. Daarom hebben zij Pekkeriet BV ingeschakeld om een plan te ontwerpen om het laaddock op te hogen zodat het gelijkvloers kwam met hun magazijn. Zo zouden ze er 250 extra palletplaatsen bij krijgen.

Het dock moest in totaal 120 cm opgehoogd worden met daarboven nog een beschermrand van 30 cm. Daarom heeft Pekkeriet gekozen voor onze L-keerwanden met hak van 150 cm hoog. We hebben deze keerwanden rechtstreeks vanaf de oplegger geplaatst onder de overheaddeuren door naar binnen.

Binnen de keerwanden is onder andere vulzand en puingranulaat aangebracht waarna de vloer op de gewenste dikte van 20 cm gestort kon worden. Door de goede samenwerking tussen Bosch Beton en Pekkeriet is het uiteindelijke resultaat precies zoals opdrachtgever Frijling het voor ogen had.

Bekijk meer projecten van Bosch Beton.

Reageer op dit artikel