partner nieuws

Worldwide Brick Award voor Vandersanden Group

bouwbreed

Worldwide Brick Award voor Vandersanden Group

Baksteenfabrikant Vandersanden Group en het Duitse architectenbureau Bolles + Wilson hebben de Worldwide Brick Award gewonnen. Ze kregen de Britse prijs voor de bijzondere toepassing van de metselsteen 13. Viola WF in het project Raakspoort in Haarlem.

Raakspoort herbergt het nieuwe stadhuis van Haarlem en een bioscoop. Het project werd uit meer dan driehonderd inzendingen gekozen, omdat met één steen een zeer divers gevelbeeld is gecreëerd. Door de keuze van de steen en de toepassing van meerdere voegkleuren en verschillende metselverbanden, lijkt het gebouw zelfs meerdere kleuren te hebben. De jury waardeert het feit dat de mogelijkheden van de baksteen hier tot het uiterste zijn uitgenut.

Karakteristieke eigenschap baksteen

“De karakteristieke eigenschap van baksteen komt hier zeer goed tot zijn recht. De gedetailleerde gevelvlakken die tegenover elkaar staan en de mooie lichtinvallen zorgen voor een steeds wisselende kijk op het project”, aldus de jury, die tevens zijn waardering uitsprak voor de integratie van het project in de omgeving.

Reageer op dit artikel