nieuws

Opvolger Hans Smits bekend: Ivo van der Mark wordt topman van Janssen de Jong

bouwbreed 1552

Opvolger Hans Smits bekend: Ivo van der Mark wordt topman van Janssen de Jong

Ivo van der Mark wordt de nieuwe topman van Janssen de Jong Groep. Hij zal uiterlijk volgend jaar april Hans Smits opvolgen. Dat heeft de Brabantse bouwer dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Smits kondigde twee maanden geleden al aan dat hij volgend jaar stopt als bestuursvoorzitter. Hij zal toetreden tot de raad van commissarissen en blijft daarnaast aandeelhouder van de groep.

Van der Mark zal samen met de huidige financieel bestuurder Pieter Pijper de nieuwe groepsdirectie gaan vormen. Daarnaast blijft van der Mark verantwoordelijk voor het cluster Bedrijfshuisvesting. Pijper wordt naast cfo ook verantwoordelijk voor de activiteiten in de Caribbean.

“Janssen de Jong Groep behoort tot de top 15 van bouwbedrijven in Nederland. Ik kijk er naar uit om leiding te gaan geven aan de hele Groep en het succes voort te zetten”, laat Van der Mark in een reactie weten. “De focus van Janssen de Jong Groep ligt op klanttevredenheid, kwaliteit en innovatief werkgeverschap. Stuk voor stuk aspecten waar ik me al jaren hard voor maak.”

Opvolging vanuit de groep zelf zorgt voor soepele overdracht

President-commissaris Hans Huis in ’t Veld van Janssen de Jong toont zich tevreden met de benoeming van Van der Mark. “Ik ben bijzonder blij dat we de opvolging van Hans Smits vanuit de Groep zelf hebben kunnen realiseren. Tevens hebben we de besturing enigszins aangepast waardoor nog meer uitdrukking wordt gegeven aan een gedeelde verantwoordelijkheid voor de totale Groep, inclusief de Caribbean.”

Smits treedt volgend jaar terug omdat hij het tijd vindt om het wat rustiger aan te gaan doen. Hij wordt in 2020 70 jaar en heeft er dan zes jaar als topman van de groep op zitten. “Een mooi moment om de zaak over te dragen”, zei hij daar eerder over. Omdat zijn opvolging uit het bedrijf komt, verwacht hij een “soepele overdracht”

Reageer op dit artikel