nieuws

Hendriks pakt bescheiden winst van 1 miljoen: vaker regierol voor installatietak

bouwbreed 519

Hendriks pakt bescheiden winst van 1 miljoen: vaker regierol voor installatietak

Hendriks Bouw heeft vorig jaar een bescheiden winst geboekt van 1 miljoen euro, op een omzet van 73 miljoen euro. De aannemer uit Oss verwacht komende jaren jaarlijks met 5 procent te groeien.

Het bedrijf is tevreden over de cijfers van vorig jaar: “In 2018 groeide de netto-omzet naar circa 73 miljoen euro. De winst voor belasting kwam hierbij uit op circa 1,0 miljoen euro. Gecombineerd met een solvabiliteit van 33,3% en een current ratio van 1,44 is de financiële positie van het bedrijf zonder meer gezond.”

Bij het familiebedrijf (1922) werken 230 medewerkers. Om het personeel te motiveren mogen zij onder werktijd sporten. Het bouw- en installatie verwacht dat de groei komende jaren doorzet en is van plan vaker in te zetten op een integrale aanpak.

Installaties steeds belangrijker

Steeds vaker zal de installatietak daarbij de hoofdrol pakken, ziet Hendriks als trend.  Algemeen directeur Lambèr Hendriks: “Wij realiseren steeds vaker projecten waarbij de verschillende disciplines in ons concern integraal samenwerken. Van advies en ontwikkeling tot realisatie, installatie en onderhoud en beheer. Daarbij zal ons installatiebedrijf steeds vaker een regierol krijgen, omdat de installatiecomponent in gebouwen steeds belangrijker wordt. Het feit dat wij klanten vanuit één loket volledig kunnen ontzorgen, levert ons steeds vaker een onderscheidende positie in de markt op.”

Als voorbeeld wijst het bouwbedrijf op de herstructurering van de Nijmeegse Kolpingbuurt voor woningcorporatie Talis. Hier realiseert Hendriks de grootschalige nieuwbouw en renovatie van 226 sociale huurwoningen inclusief de openbare ruimte.

Reageer op dit artikel