nieuws

De beste tendermanager zit bij Heijmans: Yvette Naaijkens

bouwbreed 3813

De beste tendermanager zit bij Heijmans: Yvette Naaijkens
Winnaar Yvette Naaijkens (midden) is uitgeroepen tot de beste tendermanager van Nederland

Heijmans heeft de beste tendermanager van Nederland. Yvette Naaijkens is donderdag uitgeroepen tot Tendermanager van het jaar door beroepsvereniging Sales Management Association (SMA).

De andere finalisten, de tendermanagers van Canon, Mark de Bruijn, en Heyday, Astrid Herren, hadden het nakijken. Naaijkens was als tendermanager verantwoordelijk voor het winnen van het grootste onderhoudscontract dat in 2018 op de markt kwam, alle onderhoud op Schiphol. Een contract met een totale waarde van 3 miljard euro dat samen met BAM en KWS werd binnengesleept.

De jury was onder de indruk van de voorbereiding die de aanbestedingsexpert treft: “Naaijkens stapt niet zomaar in een tenderproces zonder een duidelijk plan en randvoorwaarden. Yvette spreekt enorm vanuit de klant en verzamelt de juiste expertise om zich  heen en laat zich niet afremmen door interne beperkingen. Zij maakt bewuste keuzes en gaat de confrontatie niet uit de weg”, aldus de jury die erop wijst dat ze fier rechtop blijft tussen alle ‘bokito’s’.

Pittige procedure

De selectie van kandidaten is tot stand gekomen in samenwerking met SMA-partner Cinfield. Zij adviseren, detacheren en ontwikkelen op gebied van deal- en tendermanagement. Van de 23 genomineerden zijn er op basis van het indienen van best practices, beantwoorden van vragenlijsten en een online assessment 6 kandidaten naar de halve finale gegaan.

Op basis van een interview met een tussenjury zijn de laatste 3 geselecteerd, waar  bedrijfsbezoeken zijn afgelegd en leidinggevenden, collega’s en subcontractors zijn geïnterviewd.  Naaijkens bleek de beste.

Reageer op dit artikel