nieuws

Antea behaalt recordomzet en recordwinst

bouwbreed 680

Antea behaalt recordomzet en recordwinst

Antea Group Nederland heeft met een omzet van 213 miljoen euro en een nettowinst van 12 miljoen euro een goed jaar gedraaid. De Nederlandse adviesbureau drukt daarmee een groot stempel op de mondiale groei van de hele groep.

In een nog altijd sterk concurrerende markt van ingenieurs- en adviesdiensten wist Antea Group Nederland voor het tweede jaar op rij het beste resultaat ooit neer te zetten, maakt de Oranjewoud-dochter juichend bekend.

Stijging van 5 procent

De nettowinst steeg van 11,1 miljoen euro (2017) naar 12,0 miljoen euro in 2018. De omzet bedroeg in 2018 213 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 5% ten opzichte van 2017. Vooral de groeiende vraag naar de dienstverlening trok aan signaleert het adviesbureau, met name in de sectoren: milieu, veiligheid,  ruimtelijke ontwikkeling en bouw & installaties. Het is nog niet gelukt een marge van 10 procent te behalen, Die ambitie sprak   CEO Rob van Dongen vorig jaar uit.

De beste in 2020?

Antea heeft de ambitie om in 2020 het beste ingenieurs- en adviesbureau van Nederland te worden. Met het ‘1000-dagenplan’ investeerde het bedrijf daarom de afgelopen twee jaar volop in innovatie en klantgerichtheid en opende in dat kader een pop-up store op Centraal Station Utrecht.

Mondiaal gezien – inclusief Nederland –  realiseerden de landenorganisaties van Antea Group een omzet van 424 miljoen euro. Het jaar daarvoor bedroeg de omzet nog 404 miljoen euro. In België, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, India en Latijns-Amerika zag Antea Group de omzet en winst groeien. De nettowinst steeg van 16 miljoen euro naar 18 miljoen euro.

Reageer op dit artikel