nieuws

140 bouwplaatsen openen hekken tijdens Dag van de bouw

bouwbreed 1744

140 bouwplaatsen openen hekken tijdens Dag van de bouw

Op zaterdag 15 juni gaan op 140 bouwplaatsen in Nederland de poorten open voor het publiek.

Bezoekers kunnen tussen 10 en 16 uur gratis een kijkje achter de schermen nemen op plaatsen die normaal verboden toegang zijn. Het is mogelijk om rondleidingen te volgen of zelf even over de bouwplaatsen te lopen. Op sommige plekken is met een VR-bril het toekomstige bouwwerk te zien.

Metselen en 3D-printen

Voor kinderen is er ook wat te doen. Er kan gemetseld, getimmerd en gestukt worden, er staat groot materieel, zoals kranen en graafmachines, maar ook innovatieve technologie, zoals drones, augmented reality, 3D-printers en slooprobots, ontbreekt niet.

De Dag van de Bouw is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs. Eén keer per jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers.

Bekijk hier welke bouwplaatsen open zijn op 15 juni 2019

Reageer op dit artikel