nieuws

Sloopbedrijf moet werk stilleggen na achttien boetes

bouwbreed 1344

Sloopbedrijf moet werk stilleggen na achttien boetes

Een Apeldoorns sloopbedrijf mag vanaf vandaag (vrijdag) een maand lang geen asbestwerkzaamheden verrichten. Dat meldt de Inspectie SZW.

De sloper werd eerder al achttien keer beboet voor verschillende asbestovertredingen. Bij controles in 2011, 2013, 2017 en 2018 werd steeds dezelfde overtreding  geconstateerd: asbest werd onjuist verwijderd.

Bij het sloopbedrijf heeft de Inspectie naast asbest-gerelateerde overtredingen ook nog vier andere overtredingen van het Arbobesluit in het verleden geconstateerd.

De onderneming heeft bij de rechter een voorlopige voorziening ingediend om de stillegging te voorkomen. Tevergeefs. “De voorzieningenrechter oordeelde dat de staatssecretaris zich in redelijkheid op het standpunt heeft kunnen stellen dat eerdere boetes niet hebben geleid tot voldoende gedragsverandering bij het bedrijf”, laat de inspectiedienst weten. “Naar het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter heeft het bezwaar van het bedrijf tegen de tijdelijke stillegging geen redelijke kans van slagen.”

Reageer op dit artikel