nieuws

Oranjewoud stelt publicatie jaarrekening uit vanwege invallen bij Strukton

bouwbreed 1546

Oranjewoud stelt publicatie jaarrekening uit vanwege invallen bij Strukton

Oranjewoud heeft de publicatie van zijn jaarrekening opgeschort. Volgens het concern is er vertraging ontstaan bij de afronding van de accountantsverklaring als gevolg van de inval eerder dit jaar bij dochterbedrijf Strukton.

De beursgenoteerde onderneming, waar naast bouwer Strukton ook ingenieursbureau Antea Group onder valt, had volgens de regels voor 1 mei zijn stukken moeten publiceren. Het bedrijf gaat er nu van uit dat de jaarrekening voor 1 juni klaar zal zijn.

“Wij doorlopen dit proces zorgvuldig”, laat Oranjewoud in een verklaring weten. Het bedrijf zegt verrast te zijn door de inval van de Fiod in februari bij dochter Strukton. Het onderzoek van justitie richt zich op mogelijke corruptie rond het verkrijgen van een groot metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad.

“Wij geven vanzelfsprekend volledige medewerking en openheid. Mede door dit proces is er vertraging ontstaan bij de afronding van de accountantscontrole van het jaarverslag 2018 van Oranjewoud N.V”, aldus de onderneming.

Reageer op dit artikel