nieuws

Geen constructeur van het jaar, dit jaar, wel twee rising stars

bouwbreed 904

Geen constructeur van het jaar, dit jaar, wel twee rising stars

Voor het eerst in zeven jaar tijd is er geen Constructeur van het Jaar. “Het aantal inzendingen was helaas te laag”, licht directeur Bob Gieskens, directeur van VNconstructeurs toe. Wel zijn er twee constructieve talenten in het zonnetje gezet.

Constructeur van het Jaar? Pim Peters mag zich zo noemen en Jan Peeters. En nog vijf anderen. Wie wil die titel nu niet krijgen, zou je zeggen?

Toch heeft VNconstructeurs, de branchevereniging voor constructeurs, er dit jaar voor gekozen de prijs niet uit te reiken. Reden? Een gebrek aan inzendingen.

Trots

“Vooral de bescheidenheid van de constructeur speelt hierbij een rol”, vermoedt Bob Gieskens, directeur van VNconstructeurs. “Ze zijn wel trots, maar mogen dat vaker uitstralen. Dat is ook een van onze doelstellingen: de zichtbaarheid van de beroepsgroep verbeteren, maar dat kost tijd.”

Over het aantal nominaties wil hij niets kwijt. Bovenal ziet de toekomst er goed uit volgens hem. “Juist vanwege de toenemende aandacht voor talenten. Daar hadden we een groot aantal kandidaten.”

Juist daarom zet VNconstructeurs dit jaar niet een, maar twee talenten in het zonnetje. Een voor bouw en een voor infra. Die prijzen gaan naar Koen van Doremaele van BAM Infraconsult en Patrick van Dodewaard van IMd.

Koen van Doremaele

Constructeurs van het Jaar in het verleden

2018 – Hubert Kuijpers – Pieters Bouwtechniek
2017 – Pim Peters – IMd
2016 – Jan Peeters – Fibercore Europe
2015 – Maurice Hermens – Royal Haskoning
2014 – Johan Galjaard
2013 – John Kraus
2012 – Lázló Vákár

Patrick van Dodewaard

 

Reageer op dit artikel