nieuws

‘Een beetje apart: een vrouw die schilderswerk doet’

bouwbreed 703

‘Een beetje apart: een vrouw die schilderswerk doet’
Foto: Christiaan Krouwels

Vrouwen in het schildersvak, ze zijn schaars. Volgens Pamela Gaal, schilder bij Mevrouw Schutte, is dat jammer. Haar verhaal is in feite een enthousiaste oproep aan andere vrouwen om voor het vak te kiezen. “Je krijgt zóveel positieve reacties.”

‘Schildersvrouw gezocht’. Die vacaturetekst las Pamela Gaal nu zo’n dikke drie jaar geleden. Ze werkte bij een groothandel, maar daar werd haar contract niet omgezet in een vast dienstverband. Langzaam maar zeker ging ze op zoek naar iets wat echt bij haar paste, wat haar echt leuk leek. “Ik ben geen type voor in een kledingwinkel”, vertelt Pamela. “Ik hou wel van aanpakken, van het zwaardere werk. Toen ik de oproep van Mevrouw Schutte zag, ben ik op goed geluk gaan solliciteren.”

Meer over bouwvrouwen

Meer over bouwvrouwen

Van het een kwam het ander, ze mocht op gesprek komen. Een probleem echter: ze had geen schildersopleiding. “Dat was juist helemaal geen probleem. Ik kon prima intern worden opgeleid. Mevrouw Schutte is onderdeel van het veel grotere Lenferink, dus leermeesters genoeg. Ik kon vaak meelopen met een vakman van Lenferink, zo heb ik het vak al doende geleerd. Uiteraard met de nodige cursussen ernaast, zoals het repareren van houtrot.”

Lees het hele verhaal op CobouwVak.

Reageer op dit artikel