nieuws

Maaiveld | Tijdelijk Bad-Huis met vloerverwarming moet verbouwingsleed verzachten

bouwbreed 489

Maaiveld | Tijdelijk Bad-Huis met vloerverwarming moet verbouwingsleed verzachten

Met een luxe Bad-Huis verzachten Smits Vastgoedzorg en ERA Contour de overlast voor de bewoners van een galerijflat in Zwijndrecht die wordt gerenoveerd. De reacties zijn zo enthousiast dat het derde badhuis is besteld, meldt directeur Frits Smits.  

Is het vooruitzicht op een nieuwe comfortabele woning niet voldoende om twee weken overlast te kunnen doorstaan?
“Mensen zijn tegenwoordig een hoog service niveau gewend he. Corporaties vragen dat ook. Als je niet goed voor hun bewoners en de omgeving zorgt krijg je de opdracht niet.”

Maar jullie pamperen ze bijna.
“Tot nu toe zetten we wel eens van die douche-keten in die je nog wel eens op een oude camping tegenkomt. Dat was toch wel armoedig. Daar wil je je kinderen of oude moeder toch niet wekenlang naar toe sturen?

Met vloerverwarming en verwarmde spiegels slaan jullie wel een beetje door…
Vergis je niet he. We halen twee weken lang hun hele woning overhoop. En daarna zijn we bij de buren aan de gang, de bovenburen. Er raast toch een jaar lang een tornado door zo’n flat heen.”

Krijgen ze bij binnenkomst ook een badjas en slippers?
“Daar hebben we met Team ERAflats inderdaad aan zitten denken. Uitgereikt door een heuse badmeester, die daar in het kader van social return tijdelijk wordt aangesteld. Misschien dat dat bij een volgend project lukt.”

Gelukkig is er wel koffie.
“In de aanpalende rustruimte staat een espresso-apparaat en liggen wat tijdschriften zodat de bewoners even kunnen relaxen. Er staat ook een wasmachine en droger die ze kunnen gebruiken.”

Na afloop zijn ze zo verwend dat ze helemaal niet meer blij zijn met hun vernieuwde woning.
“Dat valt wel mee hoor. Het comfort van de woningen gaat echt met sprongen omhoog. We isoleren ze niet alleen, maar vervangen ook de installaties en plaatsen een compleet nieuwe keuken en nieuwe badkamer.”

 En daarna wordt het Bad-Huis gesloopt?
“Architect Hein Doeksen heeft een modulair ontwerp getekend, opgebouwd uit containers, dus we zetten het in bij al die andere Era-flats in de Randstad die aan een opknapbeurt toe zijn. Of bij andere projecten. We hebben al een tweede Bad-Huis laten bouwen en de derde is net besteld.”

Heeft u het Bad-Huis zelf ook uitgeprobeerd?
“Bij de bouwer in de werkplaats in Europoort. Het was fantastisch. Ik heb thuis echt geen vloerverwarming en verwarmde spiegels in mijn badkamer hoor.”

Reageer op dit artikel