nieuws

Dura Vermeer investeert in nog meer vluchtelingen

bouwbreed Premium 737

Dura Vermeer investeert in nog meer vluchtelingen

Vijftien grote Nederlandse bedrijven, waaronder Dura Vermeer, creëren de komende twee jaar meer dan 3500 vaste banen voor vluchtelingen. Ze gaan er miljoenen in steken. Dit hebben ze maandag op een bijeenkomst in Utrecht bekend gemaakt.

Dura Vermeer is een van de initiatiefnemers. Het bouwbedrijf vatte een paar jaar geleden al het idee op om Syrische vluchtelingen aan een baan te helpen.

“Europa werd toen overspoeld door vluchtelingen. Toen heeft Job Dura, als een van de eerste bouwdirecteuren, gezegd: de bouw heeft dringend behoefte aan hoogopgeleide vaklui. Waarom halen we die niet daar vandaan?”, vertelt woordvoerder Glenn Metselaar.

Doorslaand succes

Een klein groepje vluchtelingen uit Syrië heeft toen een traject doorlopen bij het bedrijf, en dat werd een doorslaand succes. Inmiddels is het traject een stuk groter, zijn ook andere bedrijven en instellingen, waaronder Heijmans en VolkerWessels erbij betrokken.

‘Vluchteling kan succesvol zijn’

Nu wordt geprobeerd om nog meer bedrijven over de streep te trekken vluchtelingen op te leiden. “Onze HR-directeur Alfred Boot was gisteren ook op de bijeenkomst aanwezig. Hij heeft verteld hoe succesvol een vluchteling kan zijn”, aldus Metselaar.

Later meer over het initiatief van Dura Vermeer.

Reageer op dit artikel