nieuws

BVR Groep ziet omzet dalen door uitstel van projecten en materiaaltekort

bouwbreed 1405

BVR Groep ziet omzet dalen door uitstel van projecten en materiaaltekort

BVR Groep heeft afgelopen jaar flink wat hinder ondervonden van uitstel van projecten. Daardoor bleef de omzet achter bij de verwachtingen. Dat laat het bouwbedrijf uit Roosendaal weten in het jaarverslag over 2018.

De bouwer behaalde een omzet van 43,6 miljoen euro, daar waar gerekend was op 50 miljoen aan bedrijfsopbrengsten. “Het verschil van ongeveer 6,4 miljoen ging voornamelijk ten koste van de omzet van BVR Bouw nadat een aantal grotere projecten onverhoopt werd doorgeschoven”, laten directeur Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk weten.

Daarnaast ontstond er op een aantal andere werken vertraging als gevolg van niet tijdige levering van materialen en ingehuurd materieel. “Het zijn inmiddels bekende problemen waar de sector mee te maken heeft”, aldus de directie in een toelichting op de cijfers. De omzet kwam bijna 10 miljoen lager uit dan in 2017.

Ondanks de tegenslag wist BVR wel winst te maken. Het nettoresultaat kwam uit op 930.000 euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Het is al weer het zesde opeenvolgende jaar dat de groep winst maakt, sinds de oprichting in 2013. BVR werd in dat jaar failliet verklaard en maakte een doorstart in afgeslankte vorm.

Omzet dit jaar naar zeker 63 miljoen

Voor dit jaar rekenen Vromans en Suijkerbuijk op een vaste omzet van 63 miljoen. Ze sluiten echter niet uit dat, gezien de aantrekkende markt, de opbrengsten uit zullen komen op 75 miljoen.

Streven daarbij is om de omzet uit aanbestedingen te verminderen en de omzet uit eigen ontwikkeling en partnerprojecten te vergroten. Afgelopen jaar lag die verhouding op 30-70 procent. De start van de woningbouw De Ambachtshoven in Roosendaal en de transformatie van het voormalige V&D-gebouw in Bergen op Zoom naar appartementen moet die verhouding drastisch doen wijzigen.

Reageer op dit artikel