nieuws

Miljardenplan moet Manhattan beschermen tegen overstroming

bouwbreed Premium 1057

Miljardenplan moet Manhattan beschermen tegen overstroming

Burgemeester Bill de Blasio van New York wil 10 miljard dollar (8,8 miljard euro) uittrekken voor het uitbreiden van de zuidoostpunt van Manhattan. In een artikel in New York Magazine legt De Blasio uit dat het nieuwe land hoger komt te liggen dan de huidige kustlijn.

Met de maatregel hoopt De Blasio Manhattan beter te kunnen beschermen tegen overstromingen. Deskundigen verwachten dat de risico’s op overstromingen groter worden door het stijgen van de temperaturen.

Ingenieursbureau Arcadis is na orkaan Sandy aangesteld als  hoofdontwerper en een grote rol gespeeld bij het uitwerken van de plannen.

Enorme schade door Sandy

South Street Seaport en het financieel district in de oosthoek van Manhattan liggen 2,4 meter boven zeeniveau. In 2012 liep dit gebied onder water door toedoen van de orkaan Sandy. Daardoor ontstond voor miljarden aan schade.

Reageer op dit artikel