nieuws

Dura Vermeer: ’20 procent vrouwen in top’

bouwbreed Premium 2140

Dura Vermeer: ’20 procent vrouwen in top’

In 2021 moet twintig procent van de top vrouw zijn. Dat is een van de doelstellingen van EVA, het vrouwennetwerk van Dura Vermeer. “Veel? Het is eigenlijk best treurig als je dat veel vindt.”

Meer vrouwen in het bouwbedrijf. Laat duidelijk zijn: niet alleen de vrouwen bij Dura Vermeer vinden dat. Ook de topman van het familiebedrijf zelf is daar een voorstander van.

Zeer verstandig, vindt Freya van der Kroef, Hoofd strategie bij de infratak van Dura Vermeer. “Als je kijkt naar de internationale onderzoeken over teams en werken in teamverband blijkt dat mensen die in diversere teams werken succesvoller zijn.”

Cobouw Vrouwenweek

Het aantal vrouwen dat in de bouw werkt, is nog steeds erg laag. Ze zijn er wél, maar ze zijn lastig te vinden. Cobouw besteedt daarom de hele week, in het kader van Internationale Vrouwendag, aandacht aan vrouwen in de bouw. Donderdag wordt voor de tweede keer op rij de Top50 bouwvrouwen bekend gemaakt.
Vandaag: Ik ben EVA 

Met EVA, het vrouwennetwerk van Dura Vermeer, formuleerde Van der Kroef verschillende doelstellingen. Zo moet in 2021 twintig procent van de top, 40 procent van de UTA-medewerkers en 25 procent van de medewerkers in het primaire proces, een vrouw zijn.

“Dit jaar gaan we alle mt’s in het land activeren. Het moet een breed gedragen ambitie zijn en landen in alle directiekamers”, licht Marijke Nas, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer toe.

Bij Dura Vermeer werken ruim 2600 werknemers. 350 daarvan zijn vrouw. Omgerekend is dat 13 procent.

Bekijk hier het interview met Freya van der Kroef en Marijke Nas.

 

Reageer op dit artikel