nieuws

Aukje Kuypers: ‘Bouwvrouw, deel je verhaal’

bouwbreed 660

Aukje Kuypers: ‘Bouwvrouw, deel je verhaal’

Aukje Kuypers, CEO van installatiebedrijf Kuijpers en sinds kort Bouwvrouw van het Jaar, roept vrouwen in de bouw op hun verhaal te delen. “Als je maar een iemand bereikt, is dat positief.”

Dit zei ze dinsdagavond tegen een zaal van meer dan 120 bouwvrouwen, toen ze haar award voor de nummer-1 positie in Cobouw Top50 Bouwvrouwen in ontvangst nam. De prijs kreeg ze uitgereikt van Jacqueline Prins, directeur emancipatie van het ministerie van OC & W. Zij was de keynote speeker op de bijeenkomst van het vrouwennetwerk Topvrouwen in de Bouw en Infra.

‘Je leert jezelf kennen’

Het was geen verrassing voor Kuypers dat ze de award zou krijgen, een paar weken geleden werd tenslotte al bekend dat ze de nummer 1-positie had behaald in de nieuwe Cobouw Top50 Bouwvrouwen, maar toch glimlachte de CEO van oor tot oor toen ze haar prijs in ontvangst nam. De aandacht voor haar als topvrouw (ze werd vorig jaar ook Zakenvrouw van het Jaar), heeft haar veel gebracht, zei ze.

“Ik ben mezelf serieus gaan nemen. Je leert jezelf kennen, doordat je je overal je verhaal mag vertellen. Je bent zo bezig met de dingen die je doet, dat je er niet bewust van bent dat je wat anders doet dan anderen. Voorheen dacht ik: een podium pakken, moet dat nou? Maar nu geloof ik dat het hartstikke belangrijk is”, zei ze trots.

‘Iedereen heeft een verhaal’

Tegen de vrouwen in de zaal zei ze dat ze gelooft dat iedereen een verhaal heeft. Ze stimuleerde hen dan ook om dat verhaal te delen. “Ik dacht altijd: wat heb ik te vertellen in de grote wereld? Maar als je maar één iemand bereikt, is het al positief.”

Volgens Prins, die zich namens het ministerie inzet voor meer vrouwen in topposities,  is Kuypers een mooi voorbeeld van iemand die het podium pakt en daarmee een echte award-winnaar.

Top50 Bouwvrouwen

Meer bouwvrouwen

Meer bouwvrouwen

Sinds vorig jaar stelt Cobouw elk jaar de Top50 Bouwvrouwen lijst op. Daarin staan vijftig bouwvrouwen, die een grote invloed hebben op de sector. Nina van Arum, oprichter van de netwerkorganisatie Topvrouwen in de Bouw en Infra (een netwerk met 750 leden), helpt bij het opstellen van de lijst.

Reageer op dit artikel