nieuws

Arcadis ondersteunt tien start-ups voor een toekomstbestendig Amsterdam

bouwbreed 611

Arcadis ondersteunt tien start-ups voor een toekomstbestendig Amsterdam
Ziet zo de stad van de toekomst eruit?

Arcadis heeft een nieuwe digitale innovatie hub in het centrum van Amsterdam, vandaag officieel geopend. Deze hub ondersteunt tien ‘high-tech’-start ups die de stad klaar willen maken voor het leven in 2030.

De start-ups hebben ideeën over hoe technologie inzet kan worden op het gebied van stedelijke planning, mobiliteit, veerkracht, burgerbetrokkenheid, woningnood enzovoorts. Ze gebruiken hiervoor technieken als Artifical Intelligence, Meditatie pods, ontwerpsoftware en data-analyses van verkeersstromen.

‘City 2030’

De hub is onderdeel van het ‘City of 2030’- programma van Arcadis. Deze visie is gebaseerd op het idee dat in het volgende decennium een groot gedeelte van de mensheid leeft in een stad. Het ingenieursbureau wil niet alleen een rol spelen in de ontwikkeling deze toekomstbestendige steden, maar wil ze vormen. Daarvoor is het van essentieel belang de behoeftes van mensen die er wonen te leren kennen en op wat voor nieuwe manieren invulling gegeven kan worden hieraan.

Samenwerking met Techstars

Met dat doel is de nieuwe hub opgericht. Arcadis heeft hiervoor de samenwerking gezocht met Techstars, een bedrijf uit Amsterdam dat nieuwe start-ups helpt succesvol te worden. De startups die zijn geselecteerd uit een pool van honderd aanmeldingen uit vijftig verschillende landen, krijgen beschikking over meerdere mentoren. Zij zullen voorzien in de benodigde expertise, helpen met het in contact komen met klanten en voorzien in inzichten uit de industrie.

Later meer over de hub en de plannen van Arcadis voor Amsterdam.

Reageer op dit artikel