nieuws

Nieuwe cao voor personeel AkzoNobel

bouwbreed Premium 797

Nieuwe cao voor personeel AkzoNobel
Dura Vermeer

Medewerkers van AkzoNobel krijgen de komende jaren 6,6 procent loonsverhoging. Dat kwam de verffabrikant overeen met vakbonden FNV en VHMP. Ook krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 2250 euro bruto. Als de operationele winstmarge in 2020 minimaal 15 procent bedraagt, volgt nog een uitkering van 500 euro bruto.

Het loon gaat stapsgewijs omhoog. Met terugwerkende kracht worden de salarissen met 2,5 procent verhoogd. Op 1 juli volgend jaar volgt een verhoging van 2,75 procent en op 1 juli 2020 een van 1,35 procent. De cao loopt tot eind 2020.

Duurzame inzetbaarheid van ouderen

Het sociaal plan is verlengd tot en met eind 2021. Ook zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers.

Akzo en de bonden waren al sinds afgelopen voorjaar in gesprek over een nieuwe cao. De bonden wilden ook dat Akzo een bijstorting van 400 miljoen euro deed in het pensioenfonds, maar daar wilde het bedrijf niet aan.

Reageer op dit artikel