nieuws

Halbe Zijlstra aan de slag bij VolkerWessels

bouwbreed 3225

Halbe Zijlstra aan de slag bij VolkerWessels

Oud-minister Halbe Zijlstra treedt in dienst VolkerWessels. De VVD’er gaat aan de slag als strategisch adviseur bij de bouwer uit Amersfoort.

Zijlstra is sinds begin deze maand aan het werk voor VolkerWessels. Hoeveel tijd hij gaat werken voor de aannemer en welke plek hij precies inneemt in de organisatie, wil de zegsvrouw van de aannemer niet vertellen. ”Hij adviseert over strategische kwesties en daar laten we het voorlopig bij.”

VVD’er Zijlstra geldt als een vertrouweling van premier Mark Rutte en stond aan de basis van het regeerakkoord van Rutte III. Hij moest begin dit jaar de politieke arena verlaten na een bewering dat hij begin deze eeuw een bijeenkomst zou hebben bijgewoond in de datjsa van de Russische president Vladimir Poetin waarin die zijn wereldvisie ontvouwde voor een Groot Rusland. Zijlstra zou daar bij zijn geweest in het kielzog van Jeroen van der Veer, president-directeur van Shell. Toen dat verhaal verzonnen bleek, was zijn geloofwaardigheid als minister van Buitenlandse Zaken in het geding en was hij gedwongen af te treden.

Zijlstra’s advieswerk gaat ongetwijfeld ook lobbywerk omvatten in Den Haag rondom het Binnenhof. Daar beschikt hij immers over een wijd vertakt netwerk vanwege zijn eerdere activiteiten als minister, staatssecretaris, fractievoorzitter en Kamerlid.  VolkerWessels nam tot nu toe meestal lobbyisten van christelijke huize in de arm om zijn belangen te behartigen. De bekendste daarvan is Leen van Dijke, oud politicus voor de ChristenUnie. Die verzorgde jarenlang de public affairs voor VolkerWessels en maakte zich sterk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Reageer op dit artikel