Vijf opmerkelijke bouwprojecten: zorgwoningen

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: zorgwoningen

In de reeks opmerkelijke bouwprojecten uit Bouwberichten.nl, dit keer vijf zorgwoningprojecten.

1.Zorgwoningen Geleen.

Verbouwen van een voormalige basisschool tot 22 zorgwoningen aan de Marisstraat 64. Het is een duurzaam project vanwege de plaatsing van zonnepanelen. De gevel wordt ook opnieuw geïsoleerd. Omgevingsvergunning is in behandeling. Er zijn diverse aannemers voor de diverse disciplines, deze worden aangestuurd door Zuyd Vastgoed Support. Installateurs zijn ook bekend bij Zuyd Vastgoed Support.

2. Woonzorgcentrum Utrecht.

Renoveren van het woonzorgcentrum De Bijnkershoek aan de Van Bijnkershoeklaan 250. Werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het tussenlid (verbinding met ander complex). De vrijgekomen gevelruimte van de hoofdvolumes wordt opgevuld met glazen puien. De gemetselde gevels worden gekeimd, de betonnen vloerbanden transparant geïmpregneerd en de dakrand wordt afgeslankt. De ramen van het hoofdgebouw worden vervangen door verdiepingshoge kunststof puien met schuifdeuren.

3. Woonzorgcentrum Ulft.

Bouwen van een 'tijdelijk' woonzorgcentrum (max. 10 jaar) met 72 woonzorgeenheden (32 PG en 40 somatiek) op locatie ‘De Meulenbeek’ aan de Keurkamer/Bongerdstraat. Bouw via prefab modulair bouwsysteem/eigen ontwerp. Bouw op locatie start november/december 2018.

4. Woonzorgcentrum Gendringen.

Bouwen van het woonzorgcentrum 'Maria Magdalena Postel', na sloop van het huidige centrum, met zorgappartementen (43 woningen voor bewoners van Azora/11 woningen voor Wonion/14 woningen voor bewoners van Estinea/multifunctionele ruimten) aan het Kerkplein 3. Sloop start na verhuizing naar tijdelijk woonzorgcentrum in voorjaar 2019.

Zorgwoningen in Capelle aan den IJssel

5. Woonzorgcentrum Capelle aan den IJssel.

Bouwen, na sloop, van het woonzorgcentrum d'Almandelhof met één gebouw voor vier woongroepen van ieder elf dementerende ouderen. Elke woongroep beschikt over elf zorgstudio’s/brasserie/winkel. Twee gebouwen met 35 sociale huurappartementen/35 koopappartementen aan de Fluiterlaan 52. Design & Build project. Duurzaam project vanwege inzet van zonnepanelen.