nieuws

Velux lijft dakramenproducent JET-Group in

bouwbreed Premium 536

Velux lijft dakramenproducent JET-Group in

Het Deense Velux heeft de industriele dakraamsystemen-producent JET-Group overgenomen van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. Eerder dit jaar lijfde Velux ook al de Amerikaanse dakraamfabrikant Wasco Product in.

Hoeveel Velux neerlegt voor de JET-Group, dat bijna 800 medewerkers telt en ruim 150 miljoen omzet draait, is niet bekendgemaakt.

“Met de overname van JET-Group zullen we onze positie op de markt voor commerciële toepassingen in verscheidene Europese landen verstevigen en onze productportfolio op de Europese markt uitbreiden,” laat Velux-topman David Briggs in een toelichting weten.

JET-Group maakt lichtkoepels, permanente daklichten, ventilatieproducten en ventilatiesystemen voor rook en warmte. Het bedrijf, met hoofdkantoor in het Duitse Hüllhorst, heeft verkoopkantoren in elf Europese landen en zes productiefaciliteiten in vier landen, waaronder Nederland.

Velux met JET-Group een van de meest toonaangevende spelers op Europese dakramenmarkt

“Met de overname van JET-Group worden we in Europa een van de meest toonaangevende spelers op de markt voor commerciële daglichtsystemen”, zegt Briggs. “Door de activiteiten van onze Velux modulaire lichtstraten en die van de JET-Group te integreren in een nieuwe commerciële divisie zullen we onze positie bovendien nog verder kunnen verstevigen.”

De Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren. Zolang dat niet is gebeurd, blijven Velux en JET-Group hun producten onder eigen naam verkopen.

Reageer op dit artikel