nieuws

Vloeren Binnenlandse Zaken baren VVD zorgen: ‘Meer verdiepingen dicht?’

bouwbreed 2270

Vloeren Binnenlandse Zaken baren VVD zorgen: ‘Meer verdiepingen dicht?’

De VVD maakt zich zorgen over de vloeren in het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Uit nieuw onderzoek van TNO zou blijken dat de eerder geconstateerde gebreken groter zijn dan gedacht.

De VVD heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving van Binnenlands Bestuur over een second opinion die TNO zou hebben uitgevoerd naar de vloeren in het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

TNO zou de minister geadviseerd hebben ‘delen  van meerdere verdiepingen te sluiten’. Kritiek is er ook op de eerdere inspecties die zijn uitgevoerd. “Op diverse plekken zijn de risico’s onderschat”, schrijft het vakblad voor gemeenten.

De VVD is er niet gerust op en vraagt minister Ollongren om opheldering. De problemen met het gebouw van het ministerie kwamen aan het licht na de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven. Op meerdere plaatsen in het land werden breedplaatvloeren onderzocht.

Binnenkort komt de Onderzoeksraad voor Veiligheid met een rapport over de instorting bij Eindhoven.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken was onbereikbaar voor commentaar.

 

 

Reageer op dit artikel