nieuws

Duurzame 100 van dagblad Trouw: drie architecten en twee bouwers

bouwbreed Premium 982

Duurzame 100 van dagblad Trouw: drie architecten en twee bouwers

Trouw komt elk jaar met de Duurzame 100. Afgelopen week voor de tiende keer. Een lijst van mensen die de economie een duurzame push geven. We speurden naar bouwers en vonden er één, met wat soepelheid: twee. Er staan wel drie architecten in de lijst.

Dagblad Trouw verzamelt namen van mensen die er toe doen in duurzaam Nederland. Of getuigen van een visie op dat gebied en invloed hebben. Een jury kiest de 100 namen uit een lijst van 400 tot 500 namen. Alle namen op de lange lijst krijgen een verzoek om informatie aan te dragen. De jury van 12 kiest vervolgens en stelt een ranglijst samen. Drie criteria hanteren ze: daadkracht/impact, vernieuwing en brede visie.

Onno Dwars, Ballast Nedam

Louise Vet staat op nummer één. Ze is directeur van NIOO-KNAW

Dit jaar zorgde dat voor een top100 met Louise Vet op nummer één. Ze is directeur van NIOO-KNAW. We speurden de lijst af voor bouwers en vonden er slechts één: Onno Dwars van Ballast Nedam op plaats 50. En met wat goede wil kun je er nog een tweede aan toevoegen: Jan Willem van de Groep, oprichter van Stroomversnelling op plek 79.

Thomas Rau staat op plek 6 en Paul de Ruiter op 10. Do Janne Vermeulen haalt plek 37

De architecten doen het wat dat betreft beter: Thomas Rau staat op plek 6 en Paul de Ruiter op 10. Do Janne Vermeulen haalt plek 37. Stientje van Veldhoven, staatsecretaris Infrastructuur en waterstaat zetelt op plek 72.

Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council, staat iets hoger op plek 59. En dan is de koek op qua bouw.

Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen

Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen

Reageer op dit artikel